rätt färg på läpparna

För att på bästa sätt framhäva dina drag och din naturliga skönhet bör du gå efter din hudton när du väljer läppstift.

Första steget är därför att ta reda på om du är kall eller varm i tonen, säger Linda Mehrens, Maybellines svenska makeupartist.
– Slår din hudton mer åt det gula hållet behöver du oftast en varmare ton av läppstift, det vill säga ett läppstift med gult pigment. Slår hudtonen åt det blåa hållet behöver du oftast en kall ton av läppstift, det vill säga ett läppstift med glått pigment, säger Linda.

Är du osäker på om du har en kall eller varm hudton kan du titta på dina ögon. Personer med bruna eller gröna ögon är i regel varma i tonen, medan blåögda och gråögda personer oftast faller i den kalla skalan.

Nästa steg är att fundera över om dina färger är starka eller ljusa. Du som har en ljus hudton och ljus ögonfärg bör hålla dig till ljusare färger på läppstfitet. Har du istället mörka ögon och en mörkare hudton passar starka färger på läpparna dig bäst.

Ett knep för att få läppstiftet att hålla längre är att börja med att måla läppenna över hela läpparna.
– Applicera därefter läppstiftet direkt från hylsan eller med en läppensel för extra precision och ett felfritt resultat, tipsar Linda Mehrens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0